Sportbrillen op sterkte

Een sportbril op sterkte biedt veel voordelen voor sporters. Ze helpen de ogen te beschermen tegen wind, zon en andere elementen. Ze helpen ook de ogen gehydrateerd te houden en kunnen het zicht verbeteren. Er zijn veel verschillende soorten sportbrillen en contactlenzen op sterkte. Sommige zijn speciaal voor sporters gemaakt, terwijl andere meer algemeen zijn.

Sportbrillen op sterkte

Zie alles scherp tijdens het sporten

Hoe kies ik de juiste sportbril op maat?

Er zijn een paar belangrijke zaken waar u moet op letten bij het kiezen van de juiste sportbril, ook op sterkte.  Naargelang de activiteit/sport dat u beoefent zijn er in ons uitgebreid gamma verschillende modellen beschikbaar.  De fitting of pasvorm is één van de belangrijkste factoren voor het correct uitoefenen van uw sport. Het is dan uiteraard vanzelfsprekend dat een sportbril voor bijvoorbeeld ‘alpinisme’ een andere vereisten vraagt dan ‘wielrennen’.

Een tweede belangrijk aspect bij het aanschaffen van een sportbril, is het type of kleur van lens. U heeft de mogelijkheid de keuze te maken uit 3 soorten lenzen: een contrastlens, photochromatische lens of gepolariseerde lens.

De contrastlens zorgt ervoor dat de belangrijkste kleuren dat we moeten waarnemen tijdens het sporten, het meest naar voor gebracht worden. Een mooi voorbeeld hiervan is golfen. Met onze golf lens wordt het contrast tussen het wit en groen uitvergroot, waardoor we de bal mooier op het gras zien liggen. Voor wielrennen, mountainbiken, veldsporten zoals tennis of padel,… zijn er specifieke contrasterende lenzen mogelijk.

Een photochromatische- of meekleurende lens is een lens dat zich aanpast naargelang de sterkte van het UV-licht. Dit een een heel geschikte lens voor duursporten dat bij volledig daglicht begint en kan eindigen wanneer het donker is. Hierbij hebben we steeds de meest ideale lenstint voor onze ogen dat de nodige bescherming kan geven tegen het UV-licht.

Gepolariseerde lenzen zijn op hun manier magnifieke lenzen wanneer u tijdens het sporten geen weerkaatsing van het licht op wateroppervlakten mag hebben. Door de polarisatie filter in de lens wordt alle weerkaatsing op het wateroppervlakte gefilterd. Door deze lens kunnen bijvoorbeeld sportvissers dieper in het water kijken. Bij motorsporten, alpinisme, skiën,… is het belangrijk dat alle felle weerkaatsingen van het licht op de baan of sneeuw gefilterd wordt waardoor het oppervlakte beter zichtbaar is.

 

Voordelen van een sportbril op sterkte

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van een sportbril op sterkte. Het meest voor de hand liggende voordeel is dat ze kunnen helpen uw zicht te verbeteren terwijl u aan het sporten bent. Dit komt doordat ze een duidelijk en ononderbroken gezichtsveld bieden, waardoor u de bal of andere voorwerpen gemakkelijker kunt volgen.

Een ander voordeel van het gebruik van sportbrillen op sterkte is dat ze kunnen helpen uw ogen te beschermen tegen mogelijke verwondingen. Als u bijvoorbeeld een sport als squash of tennis beoefent, kan de bril helpen uw ogen te beschermen tegen ballen of andere voorwerpen. Dit verkleint het risico op blessures en beschermt uw ogen tegen mogelijke schade op lange termijn.

Een ander voordeel van een sportbril op sterkte is ten slotte dat uw prestaties erdoor kunnen verbeteren.

Verschillende mogelijkheden sportbrillen op sterkte

Eén van onze sterke troeven is het uitgebreide aanbod sportmerken. Bij Optiek Dhondt wordt er nauw samen gewerkt met Oakley, Julbo, Koo en Bliz.
Stuk voor stuk zijn dit waardevolle merken met elk hun specifieke opties.
Sportbrillen op sterkte kunnen wij onderverdelen in twee types. U kan opteren voor een sportbril waar de lens in kwestie wordt aangepast naargelang uw correctie of u kan werken met een optische insert-clip.

Onze merken Oakley en Julbo hebben het grote voordeel dat hun modellen kunnen aangepast worden met een lens op sterkte. Beide merken hebben hierin contrast-, photochromatische- en gepolariseerde lenzen. Na het intake-gesprek met onze specialist bepalen we samen met u de keuze van sportbril en lenskleur naargelang uw activiteit en/of behoeftes.
Een dergelijk volwaardige sportbril is reeds mogelijk vanaf €350.

Koo en Bliz zijn op hun manier onze volwaardige merken waar gebruikt gemaakt wordt van een insert-clip. Dmv een insert-clip dat aan de binnenkant van de sportbril bevestigd wordt kunnen wij onze klanten op een budgetvriendelijke manier voorzien van een sportbril op sterkte.
Een sportbril met insertclip is reeds mogelijk vanaf €195.

Openingsuren Optiek Dhondt

ma

Gesloten

di

8:45 - 12:30
13:30–18:30

wo

8:45 - 12:30
13:30–18:30

do

8:45 - 12:30
13:30–18:30

vr

8:45 - 12:30
13:30–18:30

za

8:45 - 18:00

zo

Gesloten
Maandag: Gesloten
Dinsdag: 8:45 - 12:30 | 13:30–18:30
Woensdag: 8:45 - 12:30 | 13:30–18:30
Donderdag: 8:45 - 12:30 | 13:30–18:30
Vrijdag: 8:45 - 12:30 | 13:30–18:30
Zaterdag: 8:45 - 18:00
Zondag: Gesloten

Maak uw afspraak online